فینگرفود چیست؟

فینگرفود چیست؟

فینگرفود چیست؟

دو نکته مهم وجود دارد اول اینکه خلاقیت موجود در غذاهای ایرانی و اضافه شدن انواع دیگری از غذاهای سایر کشورها و چینش آنان کنارهم فینگرفودها را در زمره ی پرطرفدارترین غذاها قرار داده است.
 
تنوع فینگرفودها به قدری است که رده بندی آن ها مشکل است.یکی از متداول ترین دسته بندی ها به شکل زیر است:
فینگرفودهای گرم که بهتر است در همان محل آماده شوند و سرو آمها در ظروف ویژه بسیار شیک خواهد بود.نظیر: کباب مغولی،روماکی،کنتاکی،اسپایسی تایلندی و...
فینگرفودهای سرد که در یخچال نگه داری می شوند و برای مهمانی های کوچک تهیه می شوند. عبارتست از: تارت الویه، کاناپ کوکو،والوان و....
Sea food فینگرفود دریایی: این نوع فینگرفود از انواع سوشی، ماهی، میگو و ... تهیه می شود.این نوع غذاها سلیقه ای است ولی طرفداران بسیاری دارد.
اینکه برای چه مراسمی از کدام نوع فینگرفود استفاده کنیم برای اکثریتمان حائز اهمیت است.در کل محدودیت خاصی برای این موضوع وجود ندارد. اغلب برای مهمانی هایی که امکان تهیه فینگرفود گرم ندارند از فینگرفود سرد استفاده می شود.در فصل های سرد سال فینگرفودهای گرم طرفداران بیشتری دارند.
فینگرفود در لغت به معنی غذای انگشتی است و اصطلاحا در اندازه های کوچک به اندازه بند انگشت، میان وعده و... سرو می شوند.
اسم گذاری فینگرفود
دلیل نامگذاری آن این است که میتوان به راحتی با دست آن را میل نمود.
طرز میل کردن فیگرفود
این نوع غذا نقطه مقابل غذاهای چرب و سنگین و پرکالری قرار می گیرد و با چاقو و چنگال سرو می شود.
در کشورهای غربی فینگر فود به عنوان پیش غذا استفاده می شود.
در کشورهای غربی فینگرفودها در عروسی ها، جشن ها، تولدها و نامزدی ها از طرفداران بسیاری برخوردارند.
پس از تهیه آنها در سینی های بزرگ و در مهمانی ها سرو می کنند.
انواع فینگرفود
رول سوسیس،سوسیس سیخی، قطعات کوچک گوشت، سموسه،سیخ پنیر و زیتون، نان پیتا،ساندویچ پیتزا و... در زمره ی فینگرفودها قرار می گیرند.
همه مان به نحوی اسم فینگرفود به گوشمان خورده است یا در مهمانی ها، عروسی ها و مجالس مختلف رو به رو شده ایم.
همان طور که میدانیم فینگرفود به معنی غذای انگشتی می باشد. 
اگر در جستجوی گوگل عبارت What IS FINGERFOOD را جستجو کنیم پاسخی ساده خواهیم یافت:
Food served in such a form and style that it can conviwntly be eaten wih the fingers
جواب ساده ی گوگل به این معنی است که فینگرفود غذایی است که بتوان به راحتی با انگشت و بدون استفاده از قاشق یا چنگال میل کرد.
عده ای می گویند در گذشته چون قاشق و چنگال وجود نداشته است با دست و انگشتان غذا می خوردند و از زمان های گذشته وجود داشته است.
در سال 1319 با تاسیس کافه هایی کوچک در نواحی مختلف آمریکا صاحبان این کافه ها تصمیم گرفتند که غذاهای ساده ای را برای مشتریانشان آماده کنند تا آسان تهیه شود و حالت میان وعده هم داشته باشد.
آنان ترجیح دادند غذاهایی را تهیه کنند که به راحتی و با دست خورده شود.
با گذشت زمان فینگرفودها در کشورهای غربی جایگاه ویژه ای پیدا کرد که حتی به عنوان غذای اصلی هم سرو می شود.
مردم فرانسه از کلمه canapé به جای فینگرفود استفاده می کنند. کاناپه یعنی جایی برای استراحت.
کاناپه عمدتا متشکل از یک قطعه نان تست شده یا سرخ شده است که روی آن با مواد مختلف پر شده است.غذایی که روی نان استراحت می کند!!
با گذشت زمان کاناپه واژه ای شد که به غذاهای کوچک که در مهمانی ها سرو میشد تعلق می گرفت.
در تمام کشورهای آسیایی از جمله ایران از زمان های قدیم فینگرفودها با نام های مختلف وجود داشته اند.
غذاهایی نظیر کوکو، بادمجان شکم پر، لقمه های الویه یا ته چین مرغ از نمونه هایی هستند که در بین غذاهای ایرانی جایگاه خوبی هم دارند.
 
فینگرفودها به دلیل دارابودن نکات مثبت،هرروز در مهمانی ها و منوهای غذایی جایگاه بهتری پیدا میکنند.برای مثال فینگرفود بهترین گزینه برای مهمانی های دوستانه است.همچنین بهترین گزینه برای مهمانی های مجلل مانند عروسی، مهمانی های سلف سرویسی و مهمانی های مهد کودک است.